Roze koeken #maakeenvuist

Yes ik deed het

Een tijdje geleden konden jullie lezen dat ik mijn arts vroeg om groen licht om bloeddonor te worden. Na een uitvoerige test en kleine bloedafname kreeg ik mijn eerste oproep in de bus om voor het echt te komen doneren. Dolgelukkig als een klein kind liep ik de bloedbank in Vlaardingen binnen samen met mijn zoontje. Je wordt ontzettend gastvrij verwelkomd en vult een vragenlijst in. Je krijgt een bloeddruk controle en een ijzer gehalte prikje en dat was allemaal dik in orde.

In de stoel

Je mag plaatsnemen in een heerlijke ligstoel en dan wordt er een vrij dikke naald in je arm ingebracht. Gelukkig ben ik door al die ziekenhuis bezoeken wel wat gewend maar deze naald is van een stuk dikker kaliber. Gelukkig zijn de dames ervaren prikkers en zat die gelijk mooi in mijn arm. Binnen 10 minuten is er 500ml uit me en ben ik klaar. Nou ja klaar ben je dan nog niet helemaal. Je krijgt nog wat te drinken naar keuze en je mag een lekkere koek uitzoeken. Ik vind dat een roze koek er helemaal bij hoort maar er is nog keuze uit heel veel meer.

A negatief

Ik heb de bloedgroep A negatief en dat betekent dat ik niet heel vaak door de bloedbank wordt opgeroepen. Omdat maar 7% van de Nederlanders deze bloedgroep heeft hebben ze dit soort bloed minder hard nodig en niet zo veel op voorraad omdat bloed maar beperkt houdbaar is. Maar ik voel me niet minder van betekenis en zal iedere keer gaan als ik een oproep krijg!

Ben jij bloeddonor? Wat is jou ervaring?

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.happylunchboxes.nl/dagelijks-leven/roze-koeken-maakeenvuist/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge