Brood sushi en appelliefde…

Brood sushi… 

Normaal geef ik alleen maar op woensdag brood mee maar ik had dit idee al wat langer in mijn hoofd zitten om in de lunchtrommel te gebruiken. Dus dan maar een extra dagje brood deze week want ik kon niet wachten tot volgende week 🙂 

Hoe maak je brood sushi:

  • Neem een plakje brood en snij de korstjes ervan af
  • Rol het brood plat met een deegroller
  • Vul de platte boterham met beleg naar keuze 
  • Rol de boterham met beleg op
  • Snij naar gewenste dikte
  • Een leuke prikker erin voor stevigheid om de rolletjes bij elkaar te houden. (Ik nam zwaarden prikkers want het thema op school is deze periode Kastelen) 
  • En klaar is je brood sushi

Ik koos als beleg voor de brood sushi kaas en komkommer. Dit vind Damien een hele lekkere combinatie samen. Ik gebruikte ook een klein beetje biologische roomboter. Door de boterham van je kindje eens een keertje op zo’n manier te bereiden creëer je weer een hele andere eet belevenis. Dit kan eventueel ook kindjes helpen die moeilijk eten. Door het eten een leuk uiterlijk te geven wakkert het de nieuwschierigheid van je kindje aan om eventueel toch iets te proeven. 


Appelliefde…

Iedere moeder houd van zijn kindje en hoe leuk is het ook op als ze op school zitten ze te laten weten dat je van ze houd. Door je appeltje uit te steken met een hartje vang je twee vliegen in een klap. Ten eerste steek je het klokhuis eruit en ten tweede straalt het extra liefde uit. Maar wordt de appel nu niet bruin als je hem een hele nacht zo laat? Dat ligt aan het soort appel. Ik gebruik Junami appels en deze worden niet snel bruin. Je kan er ook voor kiezen ze even in een badje van water en citroen sap te leggen. Heb je daar geen zin in kan je de bruine kleur verbloemen met een beetje kaneel poeder als je kindje daarvan houd. Heeft je kind gelijk een gezond “appeltaartje”. Dat zal dan zeker ook een feestje zijn. 

Gastblogger bij Afslankbuddy 

Joepie! Mijn tweede gastblog bij Afslankbuddy Shirin staat online. Deze week schrijf ik over… Gezond naar school. Lezen jullie mee met  #blog 2. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Je kan de link ook op de Facebook site van Happylunchboxes vinden. Laat dan gelijk een berichtje achter wat je ervan vond. Zou ik super leuk vinden! 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/brood-sushi-en-appelliefde/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge