Een persoonlijke blog samen met het hapje van de dag…

Persoonlijk stukje…

Hallo lieve volgers. Welkom bij mijn blog over het maken van leuke pauzehapjes voor mijn schoolgaande kleuter! Vandaag ben ik de hele dag bezig geweest om mijn blog een nieuw en volwassener uiterlijk te geven. Een blog beginnen is hard werken en blijven aanpassen tot je tevreden bent met het uiterlijk en de inhoud.  Een blog schrijven ben ik gaan doen uit verveling na mijn operatie. Ik overstroomde aan creatieve ideeën die ik niet meer in mijn werk met kinderen kwijt kon. Ik werk al 10 jaar voor hetzelfde kinderdagverblijf in Rotterdam genaamd de Dikkedeur. Ongeveer 6 maanden geleden werd er voor de tweede keer GCT tumour (reusceltumor) in mijn rechter knie vastgesteld en kwam ik noodgedwongen weer thuis te zitten. Inmiddels ben ik twee maanden geleden geopereerd en ik kan zeggen dat ik weer een beetje de oude aan het worden ben en hard aan het werk om weer terug te komen op de werkvloer en mijn volledige leven weer op te pakken.

Ongeveer 2 weken voordat ik thuis kwam te zitten ging mijn kleuter naar de basisschool. Ik plaatste iedere dag op instagram happylunchboxes_laura een foto van zijn pauzehapje. En ik kreeg er veel nieuwe volgers bij en een hoop reacties van mensen. Dat spoorde me aan om er onder andere mee door te gaan. De hoofdreden en mijn grootste fan Damien (mijn zoontje) die iedere dag enthousiast thuis kwam met een lege trommel blijft de drijfveer natuurlijk. Ik heb altijd de droom gehad om een eigen blog of vlog te beginnen maar ik durfde de stap nooit te zetten om het begin te maken. Na veel wikken en wegen heb ik toch de stap gezet en ben met een gratis blog platform begonnen. Deze vond ik niet fijn werken en ben vrij snel over gestapt naar een hosting service met eigen domein naam. En tot nu toe bevalt dit me heerlijk! Happylunchboxes was geboren. Ik schrijf nog steeds met passie over iets wat ik leuk vind om te doen. Zodra ik weer ga werken kan ik mijn blog uitbreiden naar lunchboxes voor volwassenen. Ik waardeer iedere volger die ik erbij krijg en mijn doel is dat ik nog lang mag schrijven over iets waar ik echt passie voor heb ETEN! En dan voornamelijk eten er leuk en aantrekkelijk uit te laten zien!

 

Over naar de orde van de dag het pauzehapje…

Vandaag ben ik verder gegaan in het kerstthema. Zoals iedereen ondertussen wel weet ben ik echt een kerst verslaafde. De kerstboom stond de dag nadat Sinterklaas het land uit was en ben gelijk begonnen met het bedenken van kerst hapjes. Een paar dagen geleden vroeg ik aan Damien of er ook kinderen in de klas waren die als 10 uurtje iets van brood meekregen en hij antwoordde volmondig JA en dat hij dat ook eens mee wilde. Omdat hij rond 12:00 uur ook brood eet op de overblijf wilde ik niet al te veel brood mee geven en als basis erbij gewoon iets van rauwkost of fruit. Maar zo voor een keer en omdat ik dan mijn nieuw gekochte groene pistache hagelslag kon gebruiken wordt het voor morgen een kerst boterhammetje. De groene hagelslag heb ik gekocht bij Søstrene Gene. Een super leuk zaakje in Rotterdam centrum.

Het kerstboompje gaat samen in de trommel met een handje vol aardbeien en mandarijnen van de markt. Deze heb ik in een leuke ster- vorm silicone muffin bakje gedaan. Deze zijn gekocht bij de Xenos. De mandarijn kan je leuk erin doen zodat de ster vorm goed zichtbaar blijft. Maar hoe blijft de boterham nu goed in de trommel zitten tot het wordt opgegeten?. Ik weet niet hoe jullie kinderen het doen op school maar bij Damien op school worden letterlijk de bakjes in een grote bak gegooid. De kinderen moeten het daar allemaal zelf doen dus je kan als vader/ moeder moeilijk het lunchtrommeltje met beleid in de bak doen. Dus alles moet dan bijna wel door elkaar heen liggen denk je. Maar niks is minder waar. Doordat ik gebruik maak van silicone vormen die aansluiten aan de deksel van de lunchtrommel blijft de inhoud op zijn plek zitten. De boterham heb ik ingepakt in een stukje vershoudfolie. Zo zal de boterham ook zijn mooie uiterlijk behouden.

 

Ook vrienden doen mee…

Mijn beste vriendin doet ook mee. Zij maakt ook vaak voor haar dochter leuke pauzehapjes. Samen verzinnen we de leukste ideeën voor onze kinderen. Ze stuurde me vandaag haar kerst pauzehapje door voor haar dochter. Deze is ook zo leuk geworden dat ik die hier ook graag met jullie wil delen.

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/kerstboterham/
Instagram

Een gedachte over “Een persoonlijke blog samen met het hapje van de dag…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge