Restjes gebruiken in het pauzehapje

Restjes van een gezellige avond…

Vanavond gingen we gourmetten, heel erg gezellig en lekker alleen er blijven altijd restjes over. Nu houden wij absoluut niet van weggooien of verspillen van eten wat gewoon nog gebruikt kan worden. Sommige dingen kunnen later in de week nog gegeten worden maar vlees e.d kan je niet lang bewaren. Dus Damien mocht kiezen welke soorten vlees er mee mochten in zijn pauzehapje morgen.Je kan wel raden dat de hamburger/ gehaktbal als eerste gekozen werd door mijn kleine vlees liefhebber. Dus deze heeft hij zelf gemaakt op de gourmet plaat voor morgen. Helaas ging dit niet helemaal goed want hij heeft er een kleine brandwond aan over gehouden omdat die zijn vinger tegen de hete plaat aanhield. 

Gekke mannetjes…

En dan begint het nadenken weer over hoe ik van drie stukjes vlees en wat overgebleven mais een leuk en aantrekkelijk hapje voor morgen in elkaar zet en hoe dit niet allemaal door elkaar gaat in zijn trommel. Dat is vaak nog een uitdaging in een standaard trommel. Als ik de Yumbox gebruik heb ik daar geen last van, maar hier past niet altijd alles in hoe ik het mee wil geven. Zo ook vandaag paste het niet in de Yumbox dus heb een normaal afsluitbaar bakje gepakt. Ik heb de keuze uit wel 30 bakjes om mee te geven want kennelijk heb ik nogal een bakjes verslaving. Bij een normale trommel werk ik met silicone cupcake vormen, deze verschuiven niet zo snel in de trommel en het eten blijft er goed in vast zitten. Zeker met mais wil je niet dat het door de hele trommel gaat. Vandaag werd er door Damien weer enthousiast gekozen voor de oogjes prikkers. Die vinden ze in de klas zo leuk. En het leuke aan deze oogjes is dat je ze iedere keer weer een andere look kan geven. Ze hebben altijd een ander gezicht op de een of andere manier. Het verveelt dus niet snel om deze te gebruiken. Dus morgen zitten er weer drie gekke mannetjes in zijn bakje en een ster vorm bakje vol mais. Ik geef er een handige fruit prikker bij mee zodat die de mais eraan kan prikken.

gourmet restjes

Groot compliment…

Ik kreeg afgelopen donderdag van de juf van Damien een groot compliment over hoe ik zijn hapjes klaar maak. Ze vind het zo creatief in elkaar gezet en ze ziet dat Damien helemaal van zijn eten geniet in de klas. Hij wil ook graag aan zijn klasgenootjes laten zien wat hij heeft mee gekregen. Heel leuk om te horen dat het goed in de smaak valt.

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/restjes-gebruiken-pauzehapje/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge