Receptendag ,Clafoutis met kersen

We gaan het helemaal anders doen

Na lang nadenken en met vrienden en familie te overleggen hoe ik mijn blog dagen ga indelen ben ik tot het volgende gekomen. De woensdag wordt een receptendag met vandaag de clafoutis als primeur en op zaterdag maak ik een weekoverzicht van pauzehapjes en lunchtrommels. Tussendoor deel ik op mijn Facebook pagina leuke foto’s van de week. Als ik een review schrijf dan komt deze willekeurig tussendoor. Dat ligt eraan hoe de samenwerking is afgesproken. Ik hoop dat vaste blog dagen mij de balans geven tussen werk/ gezinsleven en mijn blog. Het bied jullie zekerheid wanneer je een blogpost van mij kan verwachten.

pixabay free cherry
Receptendag #1 Clafoutis met kersen

Ik maakte deze heerlijke clafoutis op mijn verjaardag. Het is een recept van mijn Franse schoonmoeder die het van haar oma geleerd heeft en doorgegeven aan mij. Het is super eenvoudig om met je kind in de keuken te maken. Ik deel dit familie recept dus ook al met mijn zoontje. Zo mag dit recept maar lang in de familie blijven. Een clafoutis is een Frans kersengebak wat als nagerecht wordt gegeten. Je serveert de clafoutis het liefst lauw warm maar koud is hij nog net zo lekker!

Wat heb je nodig voor een clafoutis voor 8 personen
  • 750 gram kersen. Vers of uit pot op siroop
  • 80 gram roomboter
  • 5 eieren
  • mespuntje zout
  • 200 gram suiker
  • 100 gram gezeefd bloem
  • 330 ml melk
  • beetje vanille suiker
Zo ga je te werk.

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Vet je cakevorm in met ongeveer 20 gram van de boter, ik gebruik het liefste een ronde cakevorm.
  2.  Maak je kersen schoon, ontpit ze en droog ze af. Leg de kersen nu in je cakevorm.
  3. Smelt 40 gram van de boter au bain marie
  4. Kluts in een aparte kom de eieren met het zout en de suiker tot een romige massa. Voeg de gezeefde bloem beetje bij beetje toe en blijf goed roeren.
  5. Voeg de gesmolten boter toe en de melk. Let op het beslag ziet er dun uit. Dit is normaal.
  6. Schenk het beslag over de kersen heen en rangschik eventueel de kersen opnieuw zodat ze mooi verdeeld zitten als de cake straks in de oven gaat.
  7. De restant van de boter snij je in kleine blokjes en leg je in het beslag.
  8. Bak de clafoutis af op 200 graden voor 40 minuten
  9. Na het afkoelen bestrooi je hem met de vanille suiker

clafoutis/pixabay

Ga jij eens deze heerlijke clafoutis proberen te maken of heb je het wel eens gemaakt? Laat het weten in de opmerkingen hier beneden of op Facebook!

*Afbeeldingen zijn verkregen via Pixabay

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.happylunchboxes.nl/recepten/receptendag1-clafoutis/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge