Het leed dat fietsendiefstal heet..


Stelers en helers

Het is dinsdag middag, niks vermoedend zitten de dames en ik pauze te houden op het bankje van mijn werk. Er lopen weer wat rare mensen voorbij en er komen zelfs in de pauze na de mijne wat rare types op het bankje van mijn werk zitten. Ik werk in het centrum van Rotterdam dus rare mensen zien we regelmatig voorbij komen. 

We kletsen toevallig over mijn fiets. Omdat ik sinds twee dagen weer op de fiets naar mijn werk ga na mijn operaties en het een kei leuke fiets is. Voor de zekerheid check ik nog eens extra of die goed op slot zit. En dat zit die met het schijfslot en een kabelpenslot vast aan de “vaste wereld”. Niks mis mee zou je denken.

Niks is minder waar. Werktijd is afgelopen en ik kijk verbaasd om me heen. “Waar is mijn fiets gevolgd door wat scheldwoorden”.  Sorry moeders die hun kindje kwamen halen en die dit gehoord hebben maar jullie zullen het wel begrijpen. 

Ik moest gelijk wat dingen regelen want ik zou die dag twee kinderen van de BSO ophalen. Gelukkig sprongen mijn ouders in de auto en hebben ze opgehaald. Zelf moest ik ergens gaan pinnen om met de bus mee te komen want mijn OV kaart lag natuurlijk gewoon thuis. 

Met je aangifte wordt niks gedaan

Diezelfde avond deed ik online aangifte. Gestolen: Damesfiets, kinderzitje, slot en mandje totale waarde 800 euro pfff. Helaas was mijn fiets niet verzekerd dus weg=pech, eigen schuld dikke bult! 

Binnen 48 uur werd mijn “zaak” al verworpen door de politie. Ik denk dat ze niet eens een blik op de aangifte gedaan hebben en ik lig op de hoop met de 264 andere gedupeerde VAN DIE DAG!!!! 

Jaarlijks worden er namelijk maarliefst rond de 90.000 fietsen in Nederland  gestolen. Tja dan lig je inderdaad ergens in de grote bodemloze put. 

Hallo marktplaats 

En toen zag ik hem staan, twee dagen nadat die gestolen was op marktplaats. Politie gebeld maar die hadden het te druk want er was de dag ervoor een schietpartij geweest. Kleine zaken behandelen ze gewoon niet meer heb ik het idee. Ik had zelfs al het adres van de verkoper. 

Dus het hef in eigen handen genomen en een afspraak gemaakt met de verkoper. Het enige wat de politie zou doen is komen als we 112 zouden bellen als het uit de hand zou gaan lopen. Echt….Ik kan er nog steeds niet bij hoe niet boeiend ze zo’n zaak vinden als al het bewijs voor ze klaar ligt en  ze je gewoon “eigen rechter” willen laten spelen!! 

Helaas…

Mijn mooie fiets werd aan een ander verkocht terwijl we de afspraak hadden staan. Er was iemand eerder en met waarschijnlijk een hoger bod.  Diegene heeft waarschijnlijk ter goede trouw een gestolen fiets gekocht. Mijn vervoersmiddel. Onze zoektocht houd een beetje op nu. Hopelijk zie ik hem ooit nog ergens staan. En ik… ik huil om mijn fiets. “Gelukkig” heb ik al een leen fiets gekregen van mijn moeder. En hebben we een extra dik slot erbij gekocht! 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/dagelijks-leven/fietsendief/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge