Overstappen naar een andere zwemschool

.Vorige week werd ik een “zeik” moeder genoemd door de zwemlerares. “Excuse me?!?” Ik stelde een normale vraag. Namelijk “hoe doet mijn zoontje het in de zwemles?” “En dat het me opviel dat ze mijn kind (Damien) niet bij zijn eigen naam noemt maar “Dillan”. Na een of ander vaag antwoord over dat mijn kind zich niet veilig voelt in het water en dat ik een “zeik” moeder was werd ik nogal pissig. Ik denk dat iedere moeder haar tijgerharen overeind zet tegenover zo’n mens. Ik had haar het liefste het water ingeduwd maar ze is ten slotte een zwemleraar dus dat had niet veel uitgemaakt.

Het oude zwembad

We hebben nooit een prettig gevoel gehad bij dit zwembad. Geen een vraag kan normaal beantwoord worden of wordt niet beantwoord, aan de balie zit de meest chagrijnige balie medewerkster ooit en het zwembad is vaak vies. Maar als je je ergens gaat inschrijven kijk je wel naar voorkeursdagen en afstand. Wat een fout voor ons. (er zullen vast kinderen en ouders blij zijn met dit zwembad, maar voor ons waren het vele teleurstellingen)

Bij de zwemjuf had ik het idee dat ze haar werk niet echt met plezier meer deed. Er werd “geschreeuwd” naar de kinderen, rolde met haar ogen naar haar collega als een kindje niet gelijk deed wat zij wilde. Soms zei ze iets van “ja dat heb ik toch net al gezegd tegen jullie” en dat alle kinderen echt zoiets hadden van wanneer dan? niemand heeft iets gehoord?! De les begint altijd standaard 10 minuten te laat doordat ze nog met van alles bezig is behalve de les geven.

Toen was ik het zat

Na de wat verhitte discussie over mijn kind die volgens haar zich niet prettig voelt in het water. (hahahaha laat me niet lachen, dit beaamt dat ze totaal niet weet welke kinderen zich voor haar heeft) ging ik redelijk over de zeik naar huis waar de computer aangezet werd en ik zocht naar een andere zwemschool. Mijn beste vriendin wees me op een kleinschalige zwemschool waar ze via via goede verhalen over had gehoord. En ik belde ze en deed mijn verhaal. We konden een week later gelijk terecht voor een indicatie les. Hier gingen ze het niveau testen van mijn zoontje en ik welke les hij eventueel kon zwemmen.

De nieuwe zwemschool

We kwamen letterlijk en figuurlijk terecht in een warm bad. We werden heel vriendelijk verwelkomd en mijn zoontje werd overal naar toe begeleid. En het water in dit bad is ook een aangename temperatuur van wel 33 graden. Heerlijk!! Het is een heel kleinschalig zwembad maar maximaal 11 kindjes zwemmen met twee zwemdocenten. Er is dus meer dan genoeg aandacht voor ieder kind. Mijn ventje deed enorm zijn best om alles wat hij kon te laten zien en werd ingeschaald op niveau 3 🙂 Dat is een niveau hoger dan het oude zwembad.

Er hangt wel een duurder prijskaartje aan dan de oude zwemschool maar we hebben er een goed gevoel over en dat is belangrijk. En mijn zoon die vind het allemaal wel prima zolang hij maar lekker kan zwemmen.

Wat zouden jullie doen?

Nu rest mij nog een laatste vraag over wat ik zal doen met het oude zwembad. Je betaald daar per les dus als je niet meer komt zullen ze een paar weken niks verdienen tot ze eens bellen met of mijn zoon nog komt. Ze hebben dan een paar weken niks verdiend met deze lege plek.

Of:

Een klachten mail sturen met mijn opzegging? Al betwijfel ik of ze er iets mee zullen doen.

Wat zouden jullie doen?

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/dagelijks-leven/overstappen-naar-zwemschool/
Instagram

Een gedachte over “Overstappen naar een andere zwemschool”

  1. Wat fijn dat je iets gevonden hebt waar je je wel prettig bin voelt.
    Ik zou de eer aan jezelf houden en opzeggen maar wel met een klacht erbij. En misschien ook ergens waar je een officiële klacht kunt indienen, bij de directie ofzo. Want dan hebben de andere kinderen er ook baat bij als de badjuf goed onder de loep wordt genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge