De peperkoekman…

Damien is echt helemaal gek van het verhaaltje over de peperkoekman…. dus wat is nu leuker dan dit verhaaltje in zijn trommeltje terug laten te komen. 

Ik heb voor het bakken van de peperkoekmannetjes het recept van Rens Kroes gebruikt want deze is zonder geraffineerde suikers. Ideaal en verantwoord dus voor in de trommel. Het enige wat suiker bevat zijn de versier stiften die ik heb gebruikt van dokter oetker. 


Hier volgt het recept van Rens Kroes…

Bereidingstijd 75 min. 
Kooktijd 13 min. 

Portie ca. 20 koekjes

Benodigdheden

keukenmachine

grote kom

peperkoekmannetje vorm 

Ingrediënten

150 gram Medjool dadels

100 ml ahornsiroop

1 ei

50 gr/ml gesmolten kokosolie

250 gr amandelmeel

100 gr havermeel

2 grote tl speculaaskruiden

½ tl vanillepoeder, ongezoet

2 tl baking soda (zuiveringszout)

Als je zin hebt kan je ze zodra ze afgekoeld zijn versieren! 

Bereiding 

1. Verwijder de pitten van de dadels en doe het samen met de ahornsiroop, ei en gesmolten kokosolie in de keukenmachine. Mix alles tot een fijne vloeibare massa. 

2. Doe vervolgens het meel, de kruiden en het zuiveringszout in een andere kom en meng alles door elkaar. Schenk het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en mix alles nogmaals. Het deeg blijft door de stroop en kokosolie redelijk plakkerig. Maak er twee kleine ballen van en laat het een uur rusten in de koelkast voordat je er koekjes uit gaat steken. 

3.Verwarm vervolgens de oven op 180 °C. Rol het deeg uit op een licht met meel bestrooid aanrecht. Als het echt nog te veel aan je handen plakt dan kan je altijd nog extra meel toevoegen. Maak de lap deeg ongeveer 3cm dik. Steek nu de koekjes uit met de uitsteker. 

4. Leg de koekjes op de bakplaat, ongeveer 2.5 centimeter van elkaar apart. Bak de koekjes voor ongeveer 12 minuten. De koekjes zijn goed wanneer de randjes bruin beginnen te worden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. 

Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel. Ze blijven ca. 4 dagen vers.


De andere kant van de trommel:

Ik heb met mijn kleine uitstekers kerstfiguurtjes uitgestoken uit kaas, komkommer en paprika. Dit zijn ideale kerstkleuren om te gebruiken en te combineren met elkaar. 


De kleine uitstekers heb ik van de week aangeschaft. Ze zijn ongeveer zo groot als een halve duim.Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/de-peperkoekman/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge