Drinken mee naar school..

Mijn zoon is een hele goede water drinker. Vanaf dat hij klein was boden wij hem alleen water aan en op een feestje of als we uit eten gingen mocht hij fristi of chocolademelk. Maar nu hij vier jaar is breekt opeens zijn “zoete ik” door. Hij wilde nooit iets anders dan water drinken. Maar nu lust hij af en toe ook wel eens aanmaaklimonade en vraagt hier ook regelmatig om. Af en toe krijgt hij gewoon lekker goed verdunde aanmaaklimonade en soms geef ik hem gewoon een beker water en zeg: ” als je echt dorst hebt is water ook goed”. Dan merk je of het echt dorst is of gewoon de trek in iets zoets.

Zoveel suikerklontjes zitten er in zuiveldrankjes
Zoveel suikerklontjes zitten er in zuiveldrankjes

Laatst kwam ik deze posters tegen bij de kinderafdeling van het ziekenhuis en schrok hoeveel suiker er eigenlijk in zulke kleine pakjes drinken zit. Tegenwoordig hangen deze posters ook bij het consultatiebureau en ik hoop dat het meer bewustwording geeft bij ouders. Af en toe een pakje of limonade kan echt geen kwaad maar op dagelijkse basis geef je ongezien veel extra onnodige suikers aan je kind.

Dus wat krijgt mijn zoontje mee naar school?

Ik denk dat je het al bijna kan raden maar mijn zoontje krijgt iedere dag een beker water mee naar school. Eerst kreeg hij dat in een woezel en Pip beker mee van Mepal maar deze beker kwam vaak vol mee terug naar huis. Waarop ik vroeg waarom hij niks had gedronken. Verschillende antwoorden kwamen eruit zoals geen zin, geen dorst of het is een stomme beker. Maar nu weet ik het hij krijgt hem zelf niet goed open. Dus er moest een nieuwe beker komen die gebruiksvriendelijk was voor kinderen. Dus heb het internet afgespeurd naar een goede beker. Ik had al eens van het merk klean kanteen gehoord en ben hierop onder andere gaan zoeken. En wat ik zag beviel me goed.

  • De drinkfles is BPA vrij
  • Er zit een sportdop op
  • Hij roest niet
  • Je hebt ze in allerlei leuke kleuren
  • De binnenkant is zo ontworpen dat het geen smaak/ geur opneemt.
  • De opening is zo groot dat er een afwasborstel in past en hij mag in de vaatwasser 🙂

 

klean-kanteen

 

En mijn zoontje vind dat de fles er stoer uitziet dus dat is ook een pluspunt. Want tegenwoordig moet je wel stoere spullen hebben. Dit weekend hebben we hem uitvoerig getest en we zijn blij. Nu hopen dat dit op school ook een groot succes wordt.

Helaas is dit geen gesponsord artikel 😉 

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/drinken-mee-naar-school-2/
Instagram

2 gedachten over “Drinken mee naar school..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge