Een feestelijke trommel met kliekjes…

Iedereen heeft ze, kliekjes…

Ze liggen maar te liggen in je koelkast of keukenlade. Een halve pot appelmoes die je de week daarvoor opengemaakt hebt maar nog net niet op was. Soepstengels die in de verpakking liggen te wachten tot iemand ze opeet of weggooit. Een paar losse stukken rauwkost die we over hadden van de taco’ s gisteravond. Als wij ergens een hekel aan hebben dan is het weggooien van eten wat gewoon nog goed bruikbaar is.

Hoe maak je van deze losse dingen nu nog iets leuks. Leuk ze op met een leuke prikker of lintje en hop je hebt weer een leuke feesttrommel voor je kind op school. Je kan ze ook in het weekend thuis aanbieden op een monkeyplatter. Dit is een schaal vol met hapklare stukken wat je zeer gevarieerd kan maken. Ik zal hier binnenkort een blog over schrijven want de monkeyplatter komt hier ook regelmatig voorbij in huis.

Al het bovengenoemde zit dus ook in het pauzehapje van mijn zoontje morgen. Ik vind het wel heel spannend want de Yumbox snackbox die ik gebruik voor dit pauzehapje claimt lekvrij te zijn bij bijvoorbeeld appelmoes, yoghurt, kwark e.d. Alle trommels van dit merk zijn lekvrij. Dunnere vloeistoffen zoals soep kan je er niet in vervoeren zonder dat het overal doorheen zit of uitlekt. Nu heb ik nog nooit appelmoes of yoghurt mee gegeven dus morgen is de test. Ik heb hem na het maken al flink door elkaar geschud en tot nu toe blijft alles netjes op zijn plek zitten. Dus ik heb een vermoedde dat het morgen helemaal goed gaat komen.

De komkommer en paprika heb ik aan leuke kerstprikkers gespietst en de soepstengels heb ik als cadeautje bij elkaar gebonden met een stukje bakkerstouw. Voor het lekkere zit er in het kleine vakje van de Yumbox een stuk of 4 mini marshmallows.   Het plastic lepeltje past trouwens niet in deze kleine versie van de Yumbox erbij. Deze heb ik met een stukje plakband boven op de deksel geplakt. Hij krijgt morgen als drinken lekker water mee in de dopper met sportdop.

 

Wat kan je binnenkort op de blog verwachten?
  • Kerstdiner hapjes voor school
  • De monkeyplatter
  • Recepten
  • Pauzehapjes van de week

Heb je nog een leuk idee wat je graag wil lezen op mijn blog? Laat het me weten in de comments, facebook of mail naar  contact@happylunchboxes.nl 

Ik hoor graag van jullie!

Liefs Laura

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/feestelijke-trommel-kliekjes/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge