Maandag en Dinsdag….

Maandag: it’s a small world….

img_2704

 

Vandaag moest ik het doen met restjes in huis want op maandag doen we vaak de boodschappen. Er waren nog wat druiven in huis en bij mijn schoonouders had ik een mini banaan meegekregen. Super schattig dingetje wat precies in het kleine vak van de Yumbox snackbox past. Een beetje opgeleukt met wat hartjes. Ik heb de box aangevuld met wat druiven die ik doormidden heb gesneden ivm verstikkingsgevaar. En in het kleine vakje heb ik wat mini marshmallows gedaan voor de fun!

Snij jij fruit en groente voor je kinderen klein ivm verstikkingsgevaar?

http://www.oudersvannu.nl/nieuws/actueel/veel-verstikkingsongevallen-voorkomen/

Hier kan je lezen hoe belangrijk het is om bijvoorbeeld druiven, cherrytomaatjes maar ook knakworsten te snijden voor kleine kinderen. Laatst heb ik ook gelezen dat kinderen ook steeds vaker stikken in het eten van een ongesneden babybel kaasje.

 

Dinsdag: Het cijfer 1….

img_2710

Mijn zoontje is op school en thuis al een beetje bezig met cijfers en letters te herkennen en het lezen ervan. Momenteel zijn de cijfers 1 en 2 erg populair. Dus het bakje voor morgen (dinsdag) draait helemaal om het cijfer 1. Uit een stuk komkommer heb ik een 1 gesneden. Dit heb ik met een klein scherp mesje gedaan en is eigenlijk heel makkelijk. Je wipt na het snijden zo het uitgesneden stuk schil eruit. Het cijfer 1 heb ik uit een stuk ham en paprika gedrukt met een koekvorm van het cijfer. Ik heb bij de Hema markt een hele doos met cijfer vormen gekocht voor een prikkie. Voor de extra vulling heb ik er lekker een hardgekookt ei bij gedaan. Zo heeft mijn zoon voor morgen weer een lekker gevarieerd pauzehapje bij zich.

 

cijfer-1

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/its-a-small-world/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge