Oma’s appelmoes, konijnenbroodjes en piraten

De week is doormidden en ik heb weer drie leuke pauzehapjes voor jullie. Ik zoek nog naar een leuk tussenliggend thema voordat ik met de lente en Pasen begin. Daar vind ik het net nog te vroeg voor. Denk je mee voor een leuk thema? Ik zou graag jullie input horen.
Oma’s appelmoes is het beste

We hadden heel veel zelfgemaakte appelmoes van oma gehad. Ik had deze ingevroren en heb deze afgelopen dinsdag mee gegeven naar school. Ik gaf de appelmoes mee in de yumbox want van deze lunchtrommel is bekend dat hij niet lekt en niks naar een ander compartiment overloopt binnen in de trommel. Kleuter proef dus.  Ik gaf een hand vol druiven mee en de gedroogde variant in de vorm van rozijntjes. Ik maakte de trommel leuk met twee spinnetjes op de appelmoes te leggen. Volgens Damien waren deze tijdens het pauzemoment zich aan het verstoppen in de appelmoes.

Oma maakt deze appelmoes door de goudrenetten te koken met een klein beetje water, suiker en kaneel. Goed blijven roeren en daarna even met de staafmixer tot moes maken. Het lekkerste is de appelmoes warm te eten.

Hop hop hop…konijnenbroodjes

Het pauzehapje voor woensdag was gemaakt na een warme dinsdag. Ik was helemaal in de lente sfeer en liep zelfs even zonder jas buiten. Konijntjes horen bij de lente. Wist ik veel dat de woensdag een vieze natte dag zou worden. Het lente hapje kwam in ieder geval helemaal op terug behalve de halve reep (cocoa- crunch) die ik van Nākd kreeg om te reviewen Hij heeft een stukje geproefd maar vond het niet lekker.  De schijfjes onderop de foto zijn plakjes peer.

 

Arrrrr maatje…. Een piraat in de trommel op zoek naar de schat

Ik had mini eierkoeken gekocht en heb daar een leuke piraat op getekend met mijn zwarte stift wat veilig is voor consumptie. Het trommeltje vulde ik aan met wat rauwkost en in het doosje zit de schat!! Ik deed er een blokje chocolade in. Wat een feest morgen!

Je kan deze gave piraat ook meegeven als traktatie voor een verjaardag. Je kan hem dan aankleden met een muts of sjaal.

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/omas-appelmoes-konijnenbroodjes-en-piraten/
Instagram

3 gedachten over “Oma’s appelmoes, konijnenbroodjes en piraten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge