Weekoverzicht #2 (week12-2017)

Maandag

Het is weer lente en dat komt deze week helemaal terug in onze pauzehapjes en lunchtrommels. We beginnen de week met een lekker gevarieerd hapje met blokjes oude kaas, komkommer bloemen, een ei en een kuikentje in gras van wortel. Op het ei plakte ik met een beetje boter wiebel oogjes zodat deze goed bleven zitten. Door de vrolijk kleurende silicone vormpjes maakt het een heel gezellig hapje.

Voor mijzelf heb ik een lekkere salade ingepakt met gesmoorde kip van het avondeten, een ei, blokjes oude kaas, wortel en komkommer. Ik maakte voor mijzelf ook bloemetjes komkommer voor in de salade. Ik gebruikte een beetje olijfolie als dressing. Als tussendoortje maakte ik een fruit salade van ananas, druiven en snippers gedroogde kokos. Ik merk dat als ik mijn fruit voorbereid voordat ik ga werken ik veel gemakkelijker aan mijn dagelijkse portie fruit kom op een dag.

Dinsdag

Voor de kleine maakte ik vandaag een koeien ei want op school is het thema de boerderij. De zwarte vlekken maakte ik met eetbare stift. Ik deed dit alleen op de bovenkant van het ei.Ook gaf ik weer een lief kuikentje mee want die van maandag mocht op de thema tafel in de klas blijven wonen. Ik gaf komkommer mee en de vorm van konijntjes en een handje vol druiven. Het is weer een lekker groen bakje geworden. Ik hou ervan!

Voor mijzelf maakte ik de populaire salade in a jar, salade in een pot. Dit is super makkelijk om mee te nemen en je kan heel leuk alle lagen van je salade zien. Ik gebruik in deze salade iets meer oude kaas en komkommer. Mijn dressing was een kruidendressing die ik kant en klaar in de winkel kocht.

Woensdag

Op woensdag hoefde ik alleen maar een pauzehapje voor mijn zoontje te maken want woensdag is mijn vrije dag en dat betekent dat ik altijd heerlijk buiten de deur ga ontbijten met een vriendin.  Voor mijn zoon deed ik in zijn pauzehapje de zelfgemaakte appelmoes die we over hadden van het avond eten. Het was best een vol bakje en ik vulde het aan met een paar stukken komkommer en een vrolijke konijnen prikker. Het lepeltje plakte ik vast op de deksel van de mini yumbox. Op school wilde hij zien wat ik had meegegeven als pauzehapje en riep keihard dat die dat toch niet ging opeten. Nou het bakje kwam nog net niet schoongelikt terug mee naar huis. 

Donderdag

Ik kreeg gister 6 nieuwe ei vormen binnen dus die hebben we gelijk uitgetest. Ik maakte een auto ei voor in het pauzehapje. Je pelt het gekookte ei zo heet mogelijk en stopt hem dan in de ei vormer en legt hem dan voor 20 minuten in koud water of de koelkast. Daarna heb je een ei met een leuke afbeelding erin. Ik gaf er een mini komkommer bij en een handje vol met granola en nootjes.  Mijn zoon vind het lekker om de granola zo te eten. Ik zelf had een bakje met vanille kwark en granola bij me. Niet echt foto waardig.

Vrijdag

De laatste dag voor het weekend mag je wel een klein beetje verwend worden op school. Het was een lange week voor mijn mannetje. Hoe leuk is het dan om in je pauzehapje wat lekkers te vinden. Ik maakte een draak komkommer op een bedje van worteltjes en stopte er als verassing een mini kitkat chunky bij. Toen ik s’avonds vroeg hoe de draak was aan mijn zoon kreeg ik dit als antwoord: ” hij was super gevaarlijk maar ik deed hap, hap en toen was die dood” haha! 

Hoe maak je deze gave draak. Ik sneed uit een stukje wortel de tong en de stekels voor zijn rug. Daarna maakte ik kleine gleufjes in de komkommer en dan kan je ze er zo in vast drukken. Een oogjes prikker erin en je hebt een leuk uitziend draakje voor in de trommel.

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/weekoverzicht-2-week12-2017/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge