Weekoverzicht #3 De week van de aardbeien!

 


Maandag

Yeah! Het is weer tijd voor heerlijke aardbeien. Ze worden al steeds zoeter en we krijgen al helemaal het lente- zomer gevoel ervan! Aardbeien zijn sowieso het enige zomerfruit wat mijn kleine man lust ongeveer dus ik maak daar gretig gebruik van als ze weer goedkoper worden. Ik vulde zijn pauzehapje verder aan met peer en appel en een rijstewafel waar ik een muis van maakte. Met een heuse drop staart en neus.

Mijn eigen lunch bestond uit een couscous salade. Ik ben hier echt dol op maar dat hebben jullie al vaker kunnen lezen en zien. Ik vulde mijn salade met komkommer, watermeloen en feta kaas. Hebben jullie deze combinatie wel eens geproefd? Watermeloen en feta kaas smaken echt heerlijk bij elkaar. En het ziet er ook zo mooi zomers uit.

Als fruit tussendoortje nam ik peer, appel, ananas en aardbeien mee.

Dinsdag

Couscous ben ik niet alleen dol op maar ook de kleine man kan er wat van. ik had maandag veel te veel gemaakt dus vandaag hebben we allebei couscous mee naar school en het werk. Bij mijn zoontje heb ik het simpel gehouden hij kreeg er komkommer en blanke rozijnen bij en als fruit weer de overheerlijke aardbeien. Ik was een klein beetje bang dat er straks allemaal couscous door de hele klas zou liggen maar wat ik begreep is dat hij het super netjes heeft opgegeten.

Ik nam zelf mijn couscous mee in een maison jar. Gewoon een soort jampot maar deze heb ik leeg gekocht in Frankrijk. Ze zijn echt ideaal in gebruik en zien er leuk uit. Op de deksel staat de tekst home made! Mijn couscous heeft de zelfde basis als die van mijn zoon alleen ik deed er voor mezelf nog wat feta blokjes bij. Ook nam ik een zakje met honing mee die er doorheen is gegaan. Het was wel een beetje lastig eten buiten in een park op een bankje maar toen ik er wat happen uit had kon ik hem even goed door elkaar schudden zodat alles door elkaar heen was verdeeld.

Woensdag

Vandaag ben ik weer lekker een dagje vrij dus alleen een pauzehapje voor mijn zoontje. Ik maakte een echte paashaas boterham al zo die ook door kunnen gaan voor een beertje. Maar goed de kleien vond het een echte paashaas en daar doe ik het voor. Hij kreeg een lekkere volkoren boterham belegd met kaas. De neus maakte ik met een voedsel stift die ik kocht bij een keuken spullen winkel. Hij kreeg ook twee lekkere gehaktballen erbij die ik versierde met blaadjes prikkers. Een vrolijke lente lunch vandaag! De ogen zijn trouwens normale plak oogjes die ik vast zette met een beetje boter. Deze zijn niet eetbaar.

Donderdag

Ik merk als de week vordert dat mijn eigen lunchtrommels niet meer zo interessant worden om op de foto te zetten. Vandaag nam ik een paar boterhammen mee om er vervolgens een tosti van te maken op het werk. Bij mijn zoontje heb ik er meer werk van gemaakt. Woensdag deed ik et vriendinnen en alle kinderen een mini high thee voorbereiden. We maakte zelf kaas stengels (hier schreef ik al eens eerder over) en bolle biggen. Dat zijn worstjes in deeg. Verder hadden we nog veel lekkere gekochte dingen erbij.

Ik had nog een velletje bladerdeeg over en besloot daar kleine konijntjes van te maken met wat kaas voor de pauzehapjes. Uit een stukje oude kaas stak ik kleine konijntjes en hij kreeg er worteltjes bij en stukjes komkommer met een leuke konijnen prikker. Een leuk paas trommeltje is het geworden.

Vrijdag

Vandaag was het een simpele maar leuke fruit dag. Ik kon mooi een nieuwe prikker die ik binnen had gekregen vandaag gebruiken. Ik maakte de aardbei extra leuk! Met een gek hoedje op. Ik deed namelijk mee aan een uitwisseling (SWAP) mee via een bento website. Je kocht dan zelf een setje met prikkers en er deden dan nog 24 andere mensen mee. Alles werd op een grote hoop gegooid en zo kreeg ik 11 verschillende prikkers waar er minimaal twee uit mijn zelf aangeschafte setje bij zaten. Echt super leuk om zo in een keer aan een hoop verschillende soorten prikkers te komen. Ik ben ook echt blij met wat ik allemaal gekregen heb waaronder het hoedje. Die stond namelijk best al een tijdje op mijn verlanglijstje en was ook blij verrast dat deze erbij zat. Jullie zullen de andere nieuwe prikkers de komende tijd wel tegen komen in de weekoverzichten!

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/lunchboxes/weekoverzicht-3-week13-2017/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge