Leven met een reusceltumor- de controle

Op controle

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op controle moest bij de orthopeed in het LUMC. De laatste keer dat ik er was hadden ze een klein verdacht vlekje gevonden in het gezonde bot van mijn onderbeen en dat was raar want mijn tumor heeft de kenmerken dat het terug komt aan de randen van het operatie gebied.

Allerlei afspraken

Kennelijk had ik bij de vorige controle aangeven dat ik al 3 jaar geen thoraxfoto (longfoto) had gehad. Wat namelijk gek is bij deze tumor is dat hij kan uitzaaien naar de longen, dus vandaag stond er een thoraxfoto, kniefoto, bloedprikken, een afspraak met de oncologie verpleegkundige en een afspraak met de orthopeed op de planning. Vooral die laatste afspraak met de orthopeed is het meest spannend want hij verteld me hoe het er van binnen uitziet in mijn knie en longen.

De thoraxfoto vond ik deze keer erg ongemakkelijk. De vorige keer kon ik me er op voor bereiden dat ik daar in mijn blote borsten moest gaan staan en deze keer was het dus een verrassing. Even diep inademen bij de borsten dokter en klaar was de longfoto!

De rest van mijn afspraken zijn routine geworden en vaak lange wachttijden waarin ik alle tijdschriften lees die er zijn.

De vragen die ik ga stellen aan de orthopeed en de antwoorden die ik gekregen heb

– Hoe is het met mijn been?
Mag ik bloeddonor worden?
Mag ik eventueel zwanger worden en wat zijn de risico's ten opzichte van mijn been tijdens een zwangerschap?

1. Met mijn been gaat het super goed! Mag ik even heel erg blij zijn dat er eindelijk een keer goed nieuws is. Het verdachte plekje wat de vorige keer is gezien was nu onvindbaar!!! Ik ga pas echt juichen als ik een jaar "schoon" ben maar nu na 9 maanden mag ik al in m'n handjes klappen!!!

2. Ja, ik mag bloeddonor worden. Dit wil ik al een tijd maar moest schriftelijk op papier hebben dat dat medisch verantwoord is en niks eventueel overdraagbaar is via mijn bloed.

3. Voor nu heb ik geen groen licht voor een eventuele zwangerschap. (Sowieso weten we niet eens of we dit zouden willen)
Misschien over drie maanden als ik een jaar schoon ben. Stel dat er toch nog iets van tumor weefsel zou zitten dan zouden de groei hormonen van de baby ervoor kunnen zorgen dat de tumor extra hard zou gaan groeien. En het belast toch extra mijn knie qua gewicht. Dus weer veel stof om over na te denken!

Ik ben dus heel erg blij! Mijn been wordt steeds wat sterker en ik wordt fitter! Op naar een jaar geen tumor!!!!

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/mijn-tumor-mijn-leven/de-controle/
Instagram

3 gedachten over “Leven met een reusceltumor- de controle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge