Receptendag, Hotdog mummies

Deze hotdog mummies zijn zo ontzettend leuk om te maken. Het is een variatie op bollen biggen die ik normaal maak met party worstjes en croissant deeg. Ze waren bedoeld voor in het pauzehapje maar ze waren echt binnen no-time op want warm ze zijn wel echt het lekkerst om te eten.

Ik vindt deze worstjes altijd leuk om te maken op een verjaardag, maar ze kunnen ook heel goed op een griezel kinder feestje. Je kan ze dan serveren met een bakje bloed (ketchup). Dat zal gegarandeerd een grote hit worden bij de jarige en zijn/ haar vriendjes.

Maar ook volwassenen zullen smullen van deze heerlijke mummie worstjes. Je kan ze

Wat heb je nodig;
  • Bladerdeeg
  • Hotdogs
  • Ei
  • Mayonaise
  • Sesamzaadjes
Zo ga je te werk;
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Laat ze worstjes uit lekken van het sap waarin je ze koopt.
  3. Laat de bladerdeeg plakken ontdooien en snij daar dunne reepjes van.
  4. Rol de dunne plakjes bladerdeeg om de worstjes heen en laat er een beetje ruimte tussen zitten zodat het lijkt alsof de “mummie” verband om heeft.
  5. Leg ze op een bakplaat en smeer ze in met ei.
  6. Bak de mummies af op 200 graden voor 15 minuten.
  7. Als ze klaar zijn kan je heel voorzichtig met een beetje mayonaise en de sesamzaadjes oogjes maken.
  8. Serveer ze met een saus naar keuze maar ketchup is wel het aller stoerst omdat het op bloed lijkt. 

Ga je deze gevaarlijke hotdog mummies ook een keer maken? Laat het weten in de comments.  

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/recepten/hotdog-mummies/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge