Receptendag, pancake muffins met banaan en chocolade

Pancake muffins met banaan en chocolade

Pancake muffins met banaan en chocolade

Ik liep al een tijdje met het idee om deze pancake muffins te maken. Kom op pannenkoek en muffin in een dat moet toch een goede combinatie zijn. Ik had nog nooit zoiets geprobeerd dus vandaag gingen we ervoor. Het is een heel simpel recept en een vrij stevig tussendoortje. Ik neem ze mee in de lunchbox in combinatie met wat fruit of een handje noten. Ook kan je eventueel noten of kokos verwerken in het beslag.

Ook zijn deze pancake muffins lekker bij een kopje thee .

Wat heb je nodig
  • Een muffin tray
  • Zonnebloem olie
  • 150 gram Bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • Cacao poeder
  • Banaan
  • Poedersuiker
Zo ga je te werk;

Verwarm de oven op 200 graden
  1. Meng de eieren, melk en bloem op gevoel tot een glad pannenkoek beslag. Zorg dat je het beslag zeer luchtig opklopt.
  2. Voeg een schepje cacao poeder toe aan het beslag naar smaak. Cacao poeder kan er overheersend zijn dus kijk wat je zelf lekker vindt.
  3. Vet de muffin tray in met de zonnebloem olie
  4. Schep de muffinvormpjes vol tot 3/4 met het beslag
  5. Leg bovenop het beslag een schijfje banaan
  6. Bak de pancake muffins af in 20 minuten
  7. Bestrooi nadat ze afgekoeld zijn de pancake muffins met poedersuiker

De pancake muffins zijn het lekkerst als ze volledig zijn afgekoeld. De krokante buitenkant en de zachte binnenkant zijn dan echt heerlijk! Eet smakelijk.

 

koken & tafelen algemeen

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/recepten/receptendag-3-pancake-muffins-met-banaan-en-chocolade/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge