Sticky chicken, pauzehapje en lunch van leftovers!

Uitwaaidag..

Vandaag was echt zo’n dag dat je zin hebt om even lekker te gaan uitwaaien op het strand. Damien had al gauw zijn zinnen gezet om schelpen te gaan zoeken en ging vol enthousiasme zijn emmer volladen met schelpen en zeewier. Ook vond hij een dode maar intacte krab. Hij riep uit: “die is voor juf Rebbeka”. Sorry juf die komt morgen mee naar school want hij ligt nu op mijn eet tafel dood te zijn. Ook de 100 schelpen die gevonden zijn gaan mee naar school morgen. Het was nog best aangenaam aan het strand met een heerlijk zonnetje op ons bolletje en met mijn zonnebril op was ik helemaal gelukkig. Kom maar door met die vitamine D. Na twee uurtjes moesten we wel weer een beetje opwarmen met een kop warme chocolade melk en gingen we daarna weer richting huis. Er moest namelijk nog wel het een en ander gedaan worden ter voorbereiding van het avondeten.

Sticky chicken is the best!!

We aten vanavond namelijk sticky chicken. De kleine kippenpootjes moesten nog twee uur in een marinade staan. Langer had nog beter geweest het liefste een hele nacht maar als je op de dag zelf besluit dat het sticky chicken gaat worden dan heb je aan twee uurtjes ook voldoende. Hoe maak je deze overheerlijke kippetjes:

  1. Doe in een grote kom 20 mini drumsticks, 100ml ketjapsaus, een halve nootmuskaat (geraspt), 4 grote knoflooktenen (geperst) en een beetje gemberpoeder naar smaak.
  2. Goed doorroeren en elke 20 minuten omscheppen zodat de ketjap saus overal goed in kan trekken.
  3. Net zo lang bakken in een grote pan tot de kip gaar is en de ketjap saus sticky wordt.
  4. Eet smakelijk!!!
Pauzehapje en lunch van leftovers

Ik wist van tevoren dat we 20 mini drumstickjes niet op zouden krijgen met het avondeten. We hielden er een aantal over die ik verwerkt heb in het pauzehapje en in mijn eigen lunch. Ook mijn man neemt er morgen een paar mee in zijn nachtdienst want ook koud zijn deze kip snackjes heerlijk! Mijn lunch vulde ik aan met gebakken rijst en als tussendoortjes een fruitsalade van peer, druiven en kokos. Ook neem ik een reep mee van Nākd in de smaak cashew cookie. Binnenkort schrijf ik hier nog een leuke review over. De kleine meneer neemt bijna hetzelfde mee. Een sticky kipje met druiven en peer.

Ga jij de sticky chicken een keer maken? Laat het weten in de comments. 

 

 

 

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/recepten/sticky-chicken-pauzehapje-lunch/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge