Ervaring van gister, lesjesavond en bakje van de dag! 

Zaden & notenmix 

Weten jullie de blogpost van gister nog waarin ik vertelde dat Damiën zaden & noten mix meekreeg naar school. Nou wat heb ik me toch gelachen toen ik hem van school ophaalde vanmiddag. Bij de vraag wat er in zijn bakje zat en of die lekker had gegeten kreeg ik het volgende antwoord: ” het was lekker mam behalve dat vogelvoer”. Nou je kan je wel indenken dat ik echt stuk ging van het lachen om deze briljante opmerking. Dus eind conclusie dat vogelvoer hoef ik niet meer aan het mee te geven. 

Opzich snap ik wel waar deze opmerking vandaan komt hij heeft namelijk vorige week met zijn klas vetbollen voor de vogels gemaakt om op te hangen op het schoolplein. En dat vogelvoer leek natuurlijk verdacht veel op mijn zaden & notenmix. Wat het leuke is aan Damiën zijn school is dat ze van dit soort leuke activiteiten foto’s maken. Zo kan je toch stiekem een kijkje nemen in de dag van je kindje. Ik heb zijn vriendje even onherkenbaar gemaakt op de foto ivm zijn privacy. 
Het bakje van morgen 24/01/2017…

Het was een haastige avond. De school van Damiën had lesjes avond. Daar geven de kinderen een lesje met montessori materiaal aan de ouders. Damiën had echt een soort verhaaltje ingestudeerd over een lesje met de weegschaal en een lesje kastelen bouwen. Als een echte “juf” zoals hij zichzelf noemde gaf hij bedreven zijn lesje en corrigeerde me waar nodig. Want ja mama weet natuurlijk helemaal niet hoe het allemaal moet met het montesorri materiaal. Het is zo leuk om te zien dat hij weet hoe het materiaal gebruikt moet worden en het materiaal respecteerd. Een van de dingen wat op een montessori school heel belangrijk is. 

Hij wilde zelf nog even zijn werkje van de middag afmaken. Dan kan die morgen met een nieuw werkje beginnen. 


Samen met de weeg schaal 


Bij thuiskomst was het al laat en moesten we nog eten. Toen eenmaal alles gedaan was en Damiën lekker lag te slapen ben ik aan de slag gegaan met het pauzehapje. Voor morgen zit er in het bakje:

  • Kipspiesjes 
  • Komkommer
  • Paprika (rood)

Het was deze keer echt een snel bakje want ik liep echt op mijn laatste energie. Zeker nu ik weer een beetje begonnen ben met werken ben ik zo snel moe. Maar ondanks het “snelle” is het zeker weer een leuk bakje geworden. Ik gebruikte weer de oogjes om de kipspiesjes leuk te maken en van de komkommer sneed ik de schil om en om in. Daarna draai je de schijfjes precies zo dat er een soort dambordje ontstaat. Echt super easy met een groot effect. 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/uncategorized/ervaring-van-gister-lesjesavond-en-bakje-van-de-dag/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge