Paasdagen en Efteling

Wij hebben vakantie!

Nou ja, ik heb een weekje vakantie de heren daarentegen hebben allebei drie hele weken vrij. Je snapt dus wel dat ik maandag met tegenzin weer naar het werk ga met de gedachte dat hun lekker relax thuis zijn. We begonnen ons weekje vrij met de Paasdagen. We gingen lekker eieren zoeken en gourmetten bij Opa en Oma.

Mijn zoontje had zich al een flinke tijd verheugd op het eieren zoeken want als je een keer iets tegen hem zegt over dat soort dingen dan onthoud die het tot het zover is. Opa en Oma hadden al vaak gehoord over wanneer hij nu eindelijk die eieren mocht gaan zoeken.

paasbord2017

Toen we aankwamen bij opa en oma  stond er al een mega verassing bord voor mijn zoontje klaar. Mijn ouders deden vroeger ook altijd met de Pasen een snoep bord voor ons maken. We deden daar altijd heel erg lang mee en we mochten echt niet alles in een keer opsnoepen, maar het feit dat dat snoep allemaal voor ons was, was al een hele speciale ervaring.

Ik vind het heel speciaal dat mijn ouders onze oude tradities voort zetten met hun kleinzoon. Ik probeer hem zelf ook op te voeden met de gebruiken en speciale kleine gebaren die ik zelf ook speciaal vond toen ik klein was.

Chocolade, chocolade en nog meer chocolade…

Maar bij het snoep bord bleef het natuurlijk niet want er moesten nog eieren gezocht gaan worden. En niet zomaar eieren maar chocolade eieren. Overal in zijn eigen kamertje bij opa en oma thuis lagen ze verstopt.

eieren-zoeken

Met zijn Paasmandje ging hij op jacht. De chocolade eieren lagen werkelijk overal verstopt. Van hele kleine eieren tot wat grotere. Overal moest onder, op of in gekeken worden om ze te vinden. Ze lagen in de boekenkast, het bed, in de playmobil en op nog veel meer plekken. Maar we hebben er toch eentje niet kunnen vinden. Na alles nageteld te hebben kwamen we er echt een te kort. Misschien komt hij hem in de toekomst als hij gaat logeren nog een keer tegen en denkt dan vast terug aan de leuke zoektocht bij opa en oma.

We hebben nog lekker met zijn alle gegourmet ter afsluiting van een gezellige middag. En de snoeptrommel thuis? Die zit overvol met chocolade en wordt als een havik bewaard zodat mama niks kan pikken ervan. Helaas….

gevonden

 

Naar de Efteling

We hadden een dinsdag uitgekozen om naar de Efteling te gaan. Officieel was het nog geen vakantie voor veel delen van Nederland dus we hoopte op een rustige dag in de Efteling. Het zou een dag met afwisseling van regen en zon gaan worden dus goed ingepakt gingen we op pad naar de Efteling. Het is een klein uurtje rijden vanaf onze woonplaats en bij aankomst stonden er amper auto’s  op de parkeerplaats. Heerlijk we stonden bijna helemaal vooraan geparkeerd.

Met onze gekochte Albert Heijn tickets konden we zo doorlopen. Eenmaal in het park bleef het rustig. We hadden zoiets van het zal straks wel drukker gaan worden als het park een uurtje open is maar het bleef de hele dag rustig. Nergens hebben we langer dan 5 minuten hoeven wachten voor een attractie sterker nog vaak konden we gelijk instappen. Helemaal top dus!

alleen-erin

We deden alle attracties meerdere keren en bij de tweede keer durfde hij wel overal alleen in. Ook is hij voor het eerst in de bob-slee baan geweest. Dat was flink spannend maar aan het einde was hij wel erg trots op zichzelf dat hij het gedurfd had.

Het sprookjesbos

Het sprookjesbos is ook zo’n heerlijke plek vol jeugdsentiment. Mijn ouders maakte ieder jaar van mij en mijn broertje een foto bij het bord van de ingang van het sprookjesbos  en een met de muziek paddenstoelen. Dat doen wij dus ook al sinds wij naar de Efteling gaan met ons eigen gezin.

Paddenstoel-muziek

 

Sprookjesbos-bord

We hebben dus echt een heerlijke dag gehad en alles zo vaak kunnen doen als dat we wilde. Bij elk sprookje konden we op ons gemak zitten en luisteren naar de verhalen. En de regen? Die hebben we amper gezien. Perfect!

Blijven die liedjes van de Efteling ook altijd zo in jullie hoofd hangen? Monsieur de cannibale …of dat liedje van Carnival festival. Ik heb er nog steeds last van 🙂

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/vakantie-verhalen/paasdagen-en-efteling/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge