Vakantie op een boeren camping

Hoi allemaal,

Het is even stil geweest op de blog maar dat komt omdat we op vakantie waren! We zijn naar Tsjechië geweest maar op een Nederlandse camping. 

In eerste instantie vonden we het even een raar idee om naar een Nederlandse camping te gaan want je bent tenslotte op vakantie in het buitenland maar ik moet je vertellen dat het een hele goede keuze is geweest. 

Camping De sprookjesmolen

De sprookjesmolen is een kleine rustige boeren camping gelegen in Dolni Kalna. Vanaf Rotterdam is dit ongeveer 10 uur rijden. Wij deden er 13 uur over met een aanhanger en hebben de reis in twee dagen gedaan met een hotel overnachting net over de grens van Tsjechië.

De sprookjesmolen wordt gerund door een enthousiast Nederlands gezin die je maar al te graag vertellen over de prachtige omgeving en bezienswaardigheden in de buurt. Doordat de camping klein is krijg je veel persoonlijke aandacht als gast! Super fijn en zo hebben we extra veel tips gekregen over wat er in de omgeving allemaal te doen was.

Wij zijn met onze tent twee weken op de camping geweest waarvan de eerste week het heel rustig was en de tweede week de camping vol was.

Kippen voeren

De eigenaars organiseerde leuke kinder activiteiten waaronder elke ochtend de kippen voeren. Dit deden ze met eten wat over was van de camping gasten. Onze zoon vond dit echt super leuk en hielp maar wat graag mee.

Het was vroeg opstaan om mee te helpen met de kippen te voeren. Dus dan mag je gewoon in je pyjama helpen!

Mooie plekken bezoeken

Wat hebben we deze vakantie mooie plekken bezocht zeg. Een aanrader om te bezoeken als je daar in de buurt bent zijn de rotsen van Prachovské Skály. We hebben daar een wandeling van 3,5 km gemaakt over en door de rotsen heen. De uitzichten die je daar hebt zijn echt adembenemend!!!

Nog meer wandelen in de bergen

We maakte een wandeling van 12 km door de bergen van Spindlerlûv Mlyn.

Dit was qua wandelen een minder zware tocht en daardoor konden we lekker doorstappen. We liepen op een gegeven moment met een been in Polen en een been in Tsjechië! Vooral onze zoon vond dat heel bijzonder! Je bent vanaf de camping in 40 minuten in deze prachtige omgeving.

"Kijk eens papa wat een hoge bergen daar verderop!"

Wat deden we nog meer?

-Fietstocht van 16km door de omgeving.

-Grotten toer door de grotten van Bozkov.

– Een Reuzen speurtocht in Hostinne. (Plaatsje vlak bij de camping)

-Boomkronen pad belopen in Janské Láznê.

– Rodelen van de rodelbaan en vooral niet proberen te remmen!

-Heel vaak ergens lekker gaan eten!

-Gewoon lekker relaxen op de camping en onze zoon met zijn vriendjes laten spelen!

-Kampvuur avondjes.

-Koekjes bakken

Wat heel erg leuk was dat in de tweede week van onze vakantie er heel veel gezinnen bij kwamen op de camping met vooral heel veel jongens. Met 3 andere jongens was onze zoon dikke maatjes geworden en ze konden niet zonder elkaar!

Wij hebben heerlijk genoten van onze vakantie! En mocht je nog eens in de buurt van deze camping zijn dan raad ik je deze absoluut aan alleen al voor de gezelligheid van een kleinschalige camping en een prachtige omgeving!

Disclaimer:

Dit is GEEN blogpost met een samenwerking. Ik schrijf uit eigen ervaring.

 

Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/vakantie-verhalen/vakantie-op-een-boeren-camping/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge