Weekoverzicht #1

Weekoverzich #1

Maandag

monday bento

We hadden op de markt lekkere verse ananas gekocht en druiven. Helaas lust mijn zoon geen ananas dus ik heb mijn lunchbox er helemaal mee afgeladen. Ik hou van het zomerfruit en kan niet wachten tot alles er straks weer is. De ananas was al enorm zoet en dat kan alleen maar beter worden het komende seizoen. Mijn zoon had dus lekker veel druiven mee naar school aangevuld met een eierkoek waar ik een hartje heb uitgehaald.

In mijn eigen lunchbox had ik nog twee zakjes van Justnuts gedaan. Dit knabbelt tussendoor echt lekker weg als je even een dipje krijgt op de werkvloer. Ook zit er een pakje crackers in die ik meenam voor de home made tonijn salade die ik maakte. Dit recept komt woensdag op de blog bij receptendag.

Dinsdag

Helaas heb ik van het pauzehapje van dinsdag geen foto’s. Ik had maandag avond een vergadering waardoor mijn zoon ging logeren en opa en oma het pauzehapje mochten maken. Ze hadden in ieder geval een banaan in de trommel gedaan want ik kreeg een bananen schil terug mee naar huis van hem. Ik zelf at wederom de crackers met de zelfgemaakte salade en had nog wat notenreepjes bij me en at een kopje champignon soep op mijn werk.

Woensdag

Vandaag had ik voor mijn zoon een gekookt ei, kipsnacks en 5 peentjes mee gegeven naar school. Dit waren echt de kliekjes van wat in huis nog te vinden was. Ik stak er twee gave blaadjes prikkers in en uit het ei stak ik een hartje en deed er een pijlen prikker doorheen. Deze kocht ik bij de flying tiger voor een euro. Ik kreeg ongeveer 15 prikkers voor dat geld.

De woensdag is mijn vrije dag en dat betekent dat ik geen lunchbox voor mezelf nodig had vandaag. Lekker makkelijk dus! Uit school aten we eerst gezellig een ijsje bij de ijssalon en daarna lunchte we samen met broodjes knakworst. In de middag speelde mijn zoon al lekker buiten zonder jas en zagen we vlak bij ons huis een trauma helikopter landen en uiteindelijk weer opstijgen! Dat was gaaf om te zien.

Donderdag

Ik zie duidelijk aan mijn foto’s dat deze week in het teken stond van hartjes in de lunchtrommels van mijn zoontje. Zo ook vandaag weer hadden we nog wat eierkoek over en prikte ik flink wat druiven aan wat prikkers. Ik probeerde uit de druiven hartjes te snijden maar dit gaf niet echt helemaal het gewenste resultaat. Het zal er vast niet minder om gesmaakt hebben.

Ik had vandaag mijn heerlijke overnight oats pindakaas style mee! Lekker met een flinke hand gedroogd fruit is dit een hele voedende lunch. Ik maak dit zeker een keer in de week voor mezelf. Een flinke hand havermout, goede scheut amandel melk en een klodder pindakaas. Goed roeren en een nachtje laten staan in  de koelkast! Echt de meest simpele gezonde lunch die je kan maken.

Vrijdag

Je hoeft niet altijd een Bento lunchbox mee te geven. Een los stuk fruit is ook gewoon leuk. Zeker als je hem een klein beetje aankleed zoals ik vandaag deed. Ik plakte met een klein stukje papier en plakband twee veertjes om de banaan heen en maakte met watervaste stift een leuk gezichtje op de banaan. In een paar seconden had mijn zoon een super gave indianen banaan mee naar school. Op de achterkant van de banaan schreef ik nog zijn naam met de stift.

Voor mijzelf had ik in de ochtend een paar pannenkoeken gebakken. Deze waren eigenlijk voor het ontbijt maar die heb ik koud staan opeten op mijn werk met een bak koffie erbij. Ik moest namelijk al om 6:45 uur de deur uit en iedereen was nog slaperig thuis toen ik vertrok. Ik had mij een beetje verkeken in de tijd en toen de pannenkoeken klaar waren moest ik al vertrekken anders zou ik de bus missen. Gelukkig had ik nog een lege laag in mijn lunchtrommel zitten waar ze mooi in konden. De andere laag is gevuld met een koude couscous salade. In de salade zat komkommer, feta en pijnboompitjes. Ook zat er een beetje olijfolie overheen. Het was een heerlijke lunch waar ik al de hele week zin in had. Zodra het lekker weer wordt staat deze salade namelijk vaak bij ons op tafel als hoofd of bijgerecht. Jammie!!!

Hoe vonden 
jullie het 
eerste week
overzicht?
Volg en like me op:
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.happylunchboxes.nl/weekoverzicht/weekoverzicht-1/
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge